Friday, July 23, 2010

My LiFe @ UNITEN (PUTRAJAYA)

Mcm biase,ayt pembukaan ialah suda lme aq x update blog ni,x taula nape mcm mls giler nk update an pdhal x dewla bz mne pown.My life @ uniten ni start pd 25jun2010 sbb i2 la saat prtme aq jejakkn kaki kat uniten ni,first time masok hwaa mcm besa smpai sesat kat dlm ni tp da lme2 dok sini da xpert da,haha..so mmndgkn pndaftaran plajar baru 26jun so aq ngan family aq stay la dkat uniten residence hotel,perghh blh tahan jgk uni aq ni siap ade hotel lg,tp mmg gempak jgkla hotel ni,3 bintang jewk.Keesokan harinyer pndftaran pljr baru,smgt gile babs nk mndaftar tp dlm aty bedebar-debar jgk beb,yewla nk jmpe mmbe2 baru,pndaftaran kat bgunan admin,ceyhh masok2 jewk hwaaaa rmai giler studnt bru dgn intrnational studnt lg,mcm ni bape jam lg bru aq blh dftar,so dkt pntu masok 2 die ade trgkn chckpoint2 yg kite prlu pegi utk pndftaran,chckpoint ptme aq pegi die chck sume dokumen2 pntg n next chckpoint die bg angka giliran,huh tngk2 angka giliran aq dgn skrg jaoh lg 2,so ape lg lepak2 jewla dlu kat situ smbil chck sgle dkumen yg prlu utk pndftrn wlaupn da bribu kali aq check,mklumlah excited giler..So nk dipendekkan citer giliran aq pn tiba so aq masokla dewan pndaftaran pljr brsama 9 pljr laen,dewan ni hnye pljr jew yg blh masok ibu bapa x dibenarkn masok yew adek2..masok2 aq tros ke kaunter prtme ntah kaunter apew ek aq pn lupe,die ade 10 kaunter x silap,so lpas siap sume n da dpt beg,tie,baju uniten so aq pegi kaunter trkhir kne amek gmbr utk id n seminit lpas 2 id pown siap n lpas da dpt id n settle sume aq pn tros ke tmpt pnginapan aq iaitu kelompok amanah,kat uniten ni ade 4 kelompok (amanah,cendekiawan,murni,ilmu).Kelompok amanah untuk pelajar llk dan ade 2 org stu bilik n 4 org stu rumah,cendekiawan plak 1 org sebilik n 4 org serumah,ilmu utk pljr pmpn n sme mcm amanah,murni plak utk pljr pmpn n same mcm cendekiawan,mksud sme 2 jmlah org sebilik n yup ade jgk apartmen utk student yg da brkahwin.Lpas aq check in bilik 2 n kemas2 srta jmpe mmbe2 serumah n parent aq pn da blk hotel so aq pn ape lg tidola..mlm 2 plak ade sikit briefing utk aktiviti esk.Keeseokan hrinyer aq bgn pkol 10,2 pn sbb parent aq da nk balek jb so die dtg kjap,aq bgn lmbt sbb orientasi mule pkol 2 ptg sbb pg 27jun msih ade pljr bru yg mndftar.Pkol 2 ptg sume brkumpul n brgerak pegi DSS (Dewan Seri Sarjana) utk memulakan program orientasi,aq diletakkn dlm MASS A(8) sbb mse pndftrn 2 die ade bg sticker kecik utk tmpal kat id n 2 la group mse orientasi.Orientasi kat uniten ni mmg bes giler,gempak abes wlaupn sdkit penat,yewla mne x nyer dri pg pkol 6.30 smpai 11 mlm slame smggu,huu tp saat2 ni la yg aq rndu skang,mmg trbaek,mule2 takot gak nnti senior2 ni buli ke apew tp lpas diberitahu yg mreka x dibenarkn utk marah or sentuh kitorg,sbb klu dowg wat mcm 2 dowg plak yg akn kne blk nnti,so mmg enjoy giler dlm mse smggu 2.Lpas program orientasi 2 mule la real life aq kat uniten kampus putrajaya ni,tp jadual stdy aq mmg bes kelas isnin smpai khmis jewk,jumaat,sbtu n ahad cuti,khmis 2 pn kelas 2 jam jewk 10 smpai 12 tnghhri,so biasenyer ari mggu mmg aq ngan mmbe aq merayau gi kl ar,klu ari2 biase gi alamanda jewk sbb dkat la jgk alamanda dgn uniten ni.Klu ptg2 bsn aq biasenyer akn pegi maen bola or futsal x pn gi berenang kat kolam renang uniten yg besar giler 2 or gi gym pn bes jgk,haha n biler mlm plak pegi mkn dgn mmbe2 kat upten or kuar mkn kat putrajaya n balek maen counter strike lwn satu blok,mmg meriah giler mlm2 kat uniten n amanah.Oww yup sblm aq lupe kat uniten ni aq join kelab kembara,kelab wawasan,rowing club n kelab saintis IT.Sume klb mmg aktiviti dowg gempak abes,klu kelab saintis IT dowg biase ade wat online gaming,klu taon lpas counter strike,taon ni plak DOTA,mmg rmai la kaki2 gaming ni yg menjoinkn diri.Haa lg stu bnda yg aq trlupa,kat uniten kampus putrajaya ni ade 2 college yg ptme college of IT (COIT),yg kdua college og engineering (COE),klu kat kampus muazam shah pahang plak ade college of business administration (COBA) so college aq ialah COIT sbb aq amek computer science n mybe mse degree nnti nk amek computer science major in software engineering.So aq pn da pnat nk brcerita,korg tngkla pic2 yg aq da upload spnjg aq ade kat uniten ni,adiossss ;)




UNITEN KAMPUS PUTRAJAYA

Fasilitator n suku dri ahli group MASS A(7)

COIT

Ni bgunan apew ek,klu x silap aq mechaninal engineering kot

Hee ni slah stu blok kat amanah

Inside Admin

Uniten Residence Hotel

Cendekiawan Apartment

Stadium mini Uniten

pemandangan uniten waktu mlm

hah tmpt aq berenang,kolam renang uniten

dari kiri: Uniten Residence Hotel,masjid,restoran D'Tasik n Upten(medan selera daa)

masjid uniten

tngk final world cup kat DSS

hwaaa,katil aq tmpt melepakkn badan n meja yg bersepah ;p

Hehe ni la ID aq,pnting giler ni

Library Uniten,antara library trbesar kat asia tenggara

Ni la COIT,tmpt aq stdy,hehe ;D

Ni plak bgunan ADMIN

Haa yg ni dlm DSS mse orientasi,sume mgntok jewk

Ni plak antara mmbe2 aq mse orientasi

Haha fasilitator2 n pljr baru buat chicken dance ;D


1 comments:

Maz Ieja said...

ASSALAMMUALAIKUM...

SAYA DPT JUGAK TWRN UNITEN TAPI TAK DPT SCHOLARSHIP... BELUM MNDFTR LGI, TAPI LEPAS TNGOK FEES DIA SMPAI 17000 FOR ONE YEAR JER,, SERIUS TAKUT NAK SMBUNG STUDY KAT SITU? SO, KALAU FIRST SEM BAYAR SENDIRI DULU, ADA PELUANG KE NAK DPT SCHOLARSHIP FOR THE NEXT TWO MONTHS AND DEGREE ?

Post a Comment