Wednesday, August 17, 2011

Hacking (Phishing)

Assalamualaikum,hah tah da brapa lame aq x post kat sini aq pn da x ingt la tp last post 2 pasal kempori so x de la lame sngt rasenyer,huhu ok kalau ikot tajuk kat atas 2 berkaitan HACKING,hah bnde ni yg paling org takotkan ni sbb utk pengetahuan korang dalam dunia ni x ade satu bende pn yg x boleh di 'HACK' termasoklah salur darah dalam badan korang pn boleh di HACK skarang ni,2 aq x nk citer la kan mcm mane salur darah blh kne hack,tp kalau korang nk tau jugak korang boleh tanye aq InsyaAllah akan dijawab,haa ni aq nk citer pasal email yang aq dpt harini,email ni kalau kite tngk alamat pengirim dari maybank2u.com.my berkenaan security notice..

                                               (klik jela kat gmbr kalau nk tngk lg bsar)

ni kpd sape2 yg ade akaun maybank2u korang hati2 la yer sbb kalau tngk email ni mungkin korang akan percaya n die suroh kite kemaskini information dlm akaun kite n die nk skali no TAC,no TAC ni ialah no pin yg korang kene mintak dari maybank setiap kali nk transfer duit..


yeahh sbenarnyer tujuan email 2 dihantar kat aq bukan sbb nak kemaskini information dlm 2 n org yang hantar email 2 pn aq pasti bukan dari maybank sbb tujuan die hantar email 2 nk tipu org n curi duet dlm akaun korang 2,dlm email yg die bg 2 die ade suro tekan button kat situ utk kemaskini n mmg kalau korang tekan die akan pegi website maybank2u.com tp kat depan web address 2 akan ade penambahan address



n dari akaun depan 2 la die akan simpan username,password n TAC yg korang masokkn n biler da login aq pasti die akan suro masokkn no TAC terbaru dan apabila korg da masokkn no TAC kat situ aq jamin 10000% dalam mase sejam or maybe kurang akaun korang akan ade RM0.00 sbb no TAC ni blh digunakan dlm tempoh sejam die dikeluarkan,tp aq rase kalau aq buat ape yg die suroh 2 konfem la die akan sedih nk mampos biler bukak aq punye akaun tngk ade RM6.00 je hahaha,jd berhati-hati la dengan perkara seperti ini,n cara HACKING ini dinamakan PHISHING,sekian :)

3 comments:

Dunia Cik Maia said...

bagus!! kalau sy memang tak layan email-2 cmtu.. haha

Hazriqpedia said...

amboiihhh dafi.

daffi said...

wahaha nape ?

Post a Comment